Postup přípravy receptu Prsíčka z divoké kachny na meruňkách:
Kachní prsa omyjeme a kůži nařežeme na jemné kostičky.
Meruňkový kompot, meruňkovici, olej, provensálské koření a sůl rozmixujeme, do vzniklé marinády kachní prsa naložíme a necháme přes noc odležet. Omáčku připravíme z meruňkového džusu, hovězího vývaru a sušených meruněk. Směs pozvolna vaříme, dokud meruňky nejsou měkké, a dochutíme ji solí a mletým pepřem, omáčka musí být hebká a příjemně hustá tak, aby se při podávání držela na mase. Rozehřejeme pánev, položíme na ni kachní prsa tou stranou, kde je kůže, a pozvolna pečeme asi 8 minut, pak prsa obrátíme a opět pozvolna pečeme asi 8 minut. Prsa mají být středně pečené, na tzv.medium. Při podávání prsa nakrájíme na tenké plátky a upravíme na talíř, přidáme omáčku a dozdobíme petrželkou.