Vložil: | Rencatko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pštrosí medailonky s játry:
600 g pštrosího masa (steaky)
| 150 g jater (vepřová či telecí)
| 1 středně velká cibule
| 150 g anglické slaniny
| olej na opékání
| 100 g žampionů
| 100 ml smetany na šlehání
| 1 lžíce másla
| mletá sladká paprika
| citronová šťáva
| sůl
Postup přípravy receptu Pštrosí medailonky s játry:
Ze pštrosího masa jsme nakrájeli medailónky (3 ks na jednu porci), mírně naklepali a ostrým nožem udělali do středu masa otvor. Játra jsme nakrájeli na plátky, opekli na části cibule s olejem a posypali mletou paprikou. Otvory v mase jsme naplnili kousky jater. Každý medailonek jsme zabalili do slabého plátku slaniny a opekli na grilu nebo na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách. Zvlášť jsme podusili nakrájené žampiony na lžíci másla, osolili a nakonec zjemnili šlehačkou, ochutili citronovou šťávou a s masem prohřáli.
Jako přílohu jsme použili barevné těstoviny.
Fotky receptu Pštrosí medailonky s játry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!