Použité suroviny receptu Pštrosí na kantonský způsob:
500 g pštrosího masa (steaky)
| 1 malá cibule
| 300 g sterilovaného celeru
| 1 lžička hladké mouky smíchané s 1 bílkem
| Omáčka:
| 2 lžíce vody
| 2 a 1/2 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce sherry
| 1 lžíce cukru
| 1 lžička bramborového škrobu
| mletý černý pepř
| špetka glutasolu
| olej na smažení, sůl
Postup přípravy receptu Pštrosí na kantonský způsob:
Maso jsme nakrájeli na malé kostky, osolili a obalili v ušlehaném bílku s moukou. Oloupanou cibuli jsme nakrájeli na plátky a celer na kostičky. Smíchali jsme přísady do omáčky. Dobře jsme rozehřáli olej a opékali maso, nejméně 20 vteřin, aby změnilo barvu. Vyjmuli, na druhé pánvi rozehřáli 1 lžíci oleje a opekli na prudkém ohni cibuli a celer asi 1 minutu. Zalili jsme připravenou směsí na omáčku, zamíchali a nechali povařit. Nakonec jsme přidali okapané maso a zlehka promíchali. Ihned jsme podávali.
Přílohy: celozrnný chléb nebo bílé pečivo
Fotky receptu Pštrosí na kantonský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!