Vložil: | Rencatko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pštrosí nudličky se žampiony a mandlemi:
500 g pštrosího masa
| 4 lžíce oleje
| 1 středně velká cibule
| 1 stroužek česneku (jemně rozetřený)
| 250 g čerstvých žampionů (nakrájené na plátky)
| 50 g mandlí (nakrájené na plátky)
| 250 ml smetany na šlehání
| 1 lžíce brandy nebo sherry
| 2 lžíce bazalky
| mletý černý pepř
| kari koření
| 1/2 lžičky sójové omáčky
| sůl
Postup přípravy receptu Pštrosí nudličky se žampiony a mandlemi:
Pštrosí maso jsme nakrájeli na nudličky, zakapali sójovou omáčkou a zalili 2 lžícemi oleje. Přikryté v misce jsme nechali nejméně 1 hodinu odležet. Pak jsme připravili mandle. Spařili jsme je vroucí vodou, oloupali a osušili. Upražili na sucho na pánvi. Na další pánvi jsme opekli na rozehřátém oleji masové nudličky. Posypali kari kořením. Dobře opečené maso jsme vyjmuli a dali na teplé místo. Do pánve jsme vložili nadrobno nakrájenou cibuli i česnek a očištěné, tence nakrájené žampiony. Krátce, jen asi 5 minut ve vlastní šťávě dusili. Zalili smetanou na šlehání a dusili do mírného zhoustnutí dalších 5 minut. Dochutili solí a pepřem, destilátem – brandy nebo sherry, vložili zpět prohřát maso a přidali jsme také asi 2/3 mandlí. Před podáváním jsme posypali na povrchu zbytkem mandlí a bazalkou. Jako přílohu jsme použili rýži.
Fotky receptu Pštrosí nudličky se žampiony a mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!