Použité suroviny receptu Pštrosí steaky s červenou řepou:
500 g pštrosího masa (steaky)
| 2 lžíce sekané petrželky
| 250 ml drůbežího vývaru
| 3 lžíce bramborového škrobu
| 500 g zavařené červené řepy
| 50 g čerstvého zázvoru (nakrájeného na nudličky)
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce červeného vinného octa
| dle chuti mletý černý pepř
| dle chuti cukr a sůl
Postup přípravy receptu Pštrosí steaky s červenou řepou:
Pštrosí maso jsme omyli a osušili. Po obou stranách jsme lehce naklepali. Osolili, opepřili a opekli po obou stranách na rozehřátém oleji v pánvi. Prudce je po obou stranách opekli. Počítali jsme asi 5-10 minut z každé strany. Opečené maso jsme vyjmuli z pánve a zabalili do kousku alobalu, aby nevychladlo. Do vypečeného tuku jsme přilili drůbeží vývar s rozmíchaným bramborovým škrobem. Krátce povařili, a když omáčka zhoustla, dochutili ji solí a pepřem a zjemnili máslem. Scedili jsme nakládanou řepu.
Oloupali jsme zázvor a nakrájeli. Přimíchali k řepě a společně prohřáli. Zeleninu dochutili troškou octa, solí a cukrem. Maso jsme nakrájeli na plátky, přelili omáčkou a přidali řepu se zázvorem.
Jako přílohu jsme použili bramborové krokety.
Fotky receptu Pštrosí steaky s červenou řepou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!