Použité suroviny receptu Pudinkové osvěžení pro letní dny:
45 g čokoládového pudinku
| 350 ml polotučného mléka
| 2 ks broskví
| 1/2 malého žlutého melounu
| 10 ks kuliček červeného vína
| 50 g švestkového džemu
| dle chuti šlehačka ve spreji
| 4 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Pudinkové osvěžení pro letní dny:
Do hrnce nalejeme mléku, přidáme moučkový cukr, čokoládový pudink a vše vaříme na mírném plameni asi 3 minuty, dokud pudink v hrnci nezačne tzv. bublat. Do menších mističek nakrájíme na malé kostičky meloun, broskve, vložíme kuličky červeného hroznového vína a rovnoměrně rozdělíme švestkový džem. Do mističek s ovocem a džemem nalijeme ještě horký pudink a necháme v lednici asi 30 minut ztuhnout. Podáváme vychlazený bez šlehačky či se šlehačkou (podle chuti), kterou nastříkáme navrch dezertu.