Kuřata důkladně omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Mátu opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Šťávu ze dvou limetek vymačkáme a promícháme s medem. Přidáme nasekanou mátu, špetku mletého chilli a sůl. Kuřecí půlky potřeme ze všech stran připravenou marinádou a necháme krátce odležet. Připavíme si čtyři plátky alobalu, rozpůlená kuřata na ně položíme a přidáme zbylou marinádu. Alobal poté důkladně zabalíme. Současně s kuřetem si připravíme také grilované brambory. Mletou papriku rozmícháme s olejem a solí. Oloupané brambory dáme na alobal, potřeme je paprikovou směsí a alobal uzavřeme. Zabalená kuřata a brambory položíme na rozpálený gril. Maso grilujeme za občasného obracení ze všech stran asi 50 minut. Pak alobal razbalíme a pokračujeme v grilování, dokud kuře nezíská zlatavou barvu, tj. asi 20-25 minut.
Fotky receptu Půlky kuřátek v marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!