4 vejce
| 100 g práškového cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 100 g hrubé mouky
| citrónová kůra
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| 1 1/2 dl rumu
| 50 g hrozinek
| 100 g práškového cukru
| 40 g mandlí
| 70 g kandovaného ovoce
| 1/2 dl malinové šťávy
Postup přípravy receptu Punčové bonbóny:
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a strouhanou citrónovou kůru mícháme 25 minut. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou, smíchanou s práškem do pečiva jej přimícháme ke žloutkům. Všechno lehce zamícháme a těsto nalejeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Těsto pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečené a vychladlé těsto pokrájíme na malé kostky, přidáme 100 g prosetého cukru, sekané hrozinky a sekané kandované ovoce. Mandle oloupeme, upražíme, posekáme a přidáme s rumem a malinovou šťávou k pokrájenému těstu. Všechno dobře zamícháme a necháme několik hodin stát. Uděláme kuličky a obalujeme je ve strouhané čokoládě.
Fotky receptu Punčové bonbóny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!