4 červené řepy
| 4 vajíčka uvařená na tvrdo
| 125 g sterilizovaného (nebo mraženého) hrášku
| 125 g sterilizované (nebo mražené) kukuřice
| 1 uvařená mrkev
| 4 zavařené okurky
| 1 cibule
| 1 polévková lžíce hořčice
| 1 polévková lžíce tatarské omáčky (nebo majonézy)
| 1 bílý jogurt
| podle chuti sůl a pepř
Postup přípravy receptu Racio salát:
Uvařenou červenou řepu nastrouháme. Vajíčka, mrkev a okurky pokrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme a udusíme. Vychlazenou přidáme do salátu. Dále přidáme hrášek a kukuřici (jestli používáme mražené, předem přelijeme horkou vodou a trošičku ovaříme). Všechno promícháme. Přidáme bílý jogurt smíchaný s hořčicí a tatarkou. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Dáme alespoň na 20 min. do lednice, pak můžeme podávat (s pečivem, nebo samotné).
Fotky receptu Racio salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!