Použité suroviny receptu Ragú z husích stehýnek s tymiánovou omáčkou:
750 g masa z husích stehen
| 1 cibule
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce mouky
| 200 ml vývaru ze slepičího bujonu
| 100 ml červeného vína
| sůl a pepř
| 1 lžička tymiánu
| 2 tlučené kuličky jalovce
| 200 g nakládaných hub
Postup přípravy receptu Ragú z husích stehýnek s tymiánovou omáčkou:
Vykostěné maso nakrájíme na kostičky. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli. Ve větší pánvi rozpustíme máslo. Nasypeme do něj cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme maso a za stálého míchání ho opečeme.
Restované maso poprášíme moukou a osmahneme ji. Potom směs podlijeme vývarem z MAGGI Slepičího bujónu a přivedeme do varu. Do omáčky přilijeme víno, osolíme, opepříme a dochutíme tymiánem a jalovčinkami. Snížíme teplotu a ragú zvolna asi 40 minut dusíme.
Slijeme nálev z houbiček. Větší kousky pokrájíme. Nasypeme na ragú a prohřejeme.
Fotky receptu Ragú z husích stehýnek s tymiánovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!