600 g uzeného kolene bez kosti
| 400 ml vývaru (bujón)
| 250 g zelených fazolek
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1 cibule
| olivový olej
| 2 lžíce mouky
| 2 lžíce hořčice
| sůl
Postup přípravy receptu Ragú z vepřového kolene:
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Přimícháme mouku a krátce ji zasmahneme. Potom vmícháme chladný vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Potom přidáme hořčici a necháme povařit několik minut. Maso nakrájíme na kostky, opečeme ho na rozpáleném oleji a potom ho přidáme ke směsi cibule a hořčice. Společně dusíme a když je maso téměř měkké, spaříme nakrájené očištěné fazolky v malém množství osolené vody, přidáme k masu a přilijeme smetanu. Necháme ještě asi 5 - 10 minut povařit. Podáváme s opékanými bramborami.
Fotky receptu Ragú z vepřového kolene:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!