Postup přípravy receptu Ragú ze srnčího a zeleniny:
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky.
Na másle nebo tuku osmahneme kořenovou zeleninu, pak přidáme cibuli, maso a osolíme. Srnčí dusíme bez jakéhokoliv podlití, než se zelenina trochu osmaží. Pak přilijeme vývar, přidáme koření a dusíme doměkka.
Měkké srnčí vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk a zaprášíme moukou. Mouku upražíme a podlijeme. Provařené ragú procedíme, přidáme zpět maso a dodáme chutí citronové šťávy, přisladíme a přidáme víno, nakrájený koriandr.
Ragú ze srnčího a zeleniny podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, knedlíky nebo noky.