Postup přípravy receptu Rajčata s masovými knedlíčky:
Česnek a cibuli nadrobno posekáme a zesklovatíme na rozehřátém másle. Petrželku nakrájíme a spolu s vejci, opečenou cibulí a česnekem vmícháme do mletého masa, osolíme a opepříme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Z masa vytvarujeme malé knedlíčky, vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme. Poté nadrobno pokrájíme šalotku. Omytou papriku rozpůlíme, důkladně očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Papriku a šalotku osmahneme na oleji.
Cuketu omyjeme, očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Společně s cuketou přidáme k paprice a ještě podusíme. Odměříme 250 ml vývaru z masových knedlíčků, přidáme spolu s bylinkami k zelenině, osolíme a opepříme a přibližně 5 minut podusíme. Smícháme s knedlíčky a prohřejeme. Pokrm podle potřeby ještě dokořeníme.