Postup přípravy receptu Rajské špagety:
1. Ve větším hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody, zhruba 2 l. Jakmile začne voda vařit, osolte ji a přidejte špagety. Těstoviny se potřebují vařit z prudka, proto hrnec zakrývejte a teplotu zmírněte jen trochu. Vařte po dobu uvedenou na obalu, zpravidla to býví mezi 8- 12 min.
2. Zatímco se těstoviny vaří, omyjte rajčata a překrojte je na čtvrtiny. Každou čtvrtku pak příčně nakrájejte na 3- 4 kousky. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
3. Vezměte menší kastrůlek a začněte vněm ohřívat olej, avšak ne zprudka. Česnek oloupejte a lisem na česnek prolisujte do zahřátého oleje. Nechte 1 min mírně podusit, často míchejte. Jde vám o to, aby česnek změkl a ztratil své palčivé aroma, neměl by však v žádném případě zhnědnout.
4. Jakmile budou špagety uvařené, sceďte je, vraťte je do hrnce a okamžitě promíchejte s česnekovým olejem a rajčaty. Ochutnejte a podle vlastní chuti případně osolte. Rozdělte na talíře a posypte sýrem.