Postup přípravy receptu Rákosníkovy buchtičky s česílkovou omáčkou :
Mouku dáme do mísy, přisypeme barvivo dle návodu, přidáme v hrníčku smíchané mléko, vejce a rum a vzešlý kvásek (1/2 mléka,cukr,droždí necháme vzejít v teplé keramické misce), vymícháme tužší těsto, které se nelepí na vařečku, to necháme kynout dokud nezdvojnásobí svůj objem, potom z těsta děláme malé oválky a klademe je vedle sebe na plech, upečeme ve vyhřáté troubě cca 15 - 20 minut.
Mezitím, co se pečou buchtičky (červené barvy), uvaříme řídké šodó podle návodu na pudingu, jen dáme o 2 dcl mléka více a přisypeme zelenou barvu opět dle návodu na obalu.
Výsledek je ohromující a děti si nestačí chodit přidávat :-)))