Postup přípravy receptu Ravioli se špenátem a mletým masem po italsku :
Těsto připravíme z mouky, vajec, oleje, soli a vody, dobře uhněteme a necháme ho přibližně půl hodiny stát. Kuřecí maso, telecí, mozeček, brzlík a spařený špenát umeleme, dáme do hrnce, přidáme utřený česnek, bobkový list, podlijeme hovězím vývarem a za stálého míchání dusíme do sucha. Poté přimícháme parmezán, vše spojíme vejcem a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme na tenkou placku ve tvaru obdélníku, na jednu polovinu dáme kopečky vychladlé náplně, okolí potřeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme druhou polovinou těsta, prsty kolem náplně pečlivě přitlačíme, aby se dobře spojilo a při vaření nerozlepovalo a formičkou vykrajujeme ravioli. Poté vaříme v hovězím vývaru nebo v osolené vodě přibližně dvacet minut. Podáváme polité máslem a posypané strouhaným parmezánem.