Postup přípravy receptu Ravioly s ricottou:
Z mouky, soli, vajec, oleje a 6 až 8 lžic vody vypracujte hladké vláčné těsto. Z těsta utvořte bochánek a zabalený do fólie ho dejte 1 hodinu odpočinout. Nastrouhejte parmazán. Špenát propláchněte, mokrý vložte do kastrolu a prohřívejte, až změkne. Vyjměte, vodu dobře vymačkejte a nadrobno nakrájejte. Dejte dusit na máslo. Vychladlý ho smíchejte s ricottou, žloutky a 4 lžícemi parmazánu. Osolte a ochuťte muškátovým oříškem. Z těsta vyválejte dva tenké plátky. Na jeden plát lžičkou naneste náplň v pravidelných 4 cm odstupech a těsto kolem ní potřete vodou. Přiložte druhý plát. K náplni ho přitiskněte jen lehce, ale ke spodnímu plátu pevně. Taštičky vykrojte rádýlkem. Nechejte 30 minut oschnout. Vařte 6 až 7 minut v dostatečném množství osolené vody. Dobře okapané je promíchejte s rozehřátým šalvějovým máslem a zbývajícím sýrem. Osolte a opepřete.