Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Ravioly se zeleninovou omáčkou:
100 g středně zralé goudy
| 1 stroužek česneku
| 125 g smetany ke šlehání
| 1/8 l mléka
| sůl, čerstvě mletý pepř
| strouhaný muškátový oříšek
| 2 velká masitá rajčata
| 500 g zeleninové směsi (cukety, fenykl, hrášek, papriky)
| 1 lžíce oleje
| 50 g pecorina nebo parmazánu
| 500 g raviol s libovolnou nální
Postup přípravy receptu Ravioly se zeleninovou omáčkou:
Sýr nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a rozetřete. Obě přísady vložte se smetanou a mlékem do kastrolu. Prohřívejte a míchejte, až se sýr roztaví. Omáčku osolte, opepřete a výrazně ochuťte muškátovým oříškem. Rajčata spařte vroucí vodou, sloupněte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na drobné kousky. Rozehřejte olej a zeleninu silně opečte. Přidejte rajčata, přikryjte a 5 až 10 minut duste při střední teplotě, až bude zelenina téměř měkká. Nastrouhejte pecorino. Ravioly uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte sýrovou omáčkou a zeleninou. Podávejte posypané pecorinem.
Fotky receptu Ravioly se zeleninovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!