Vložil: | Madarona |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Řecké špízky:
2 prsní řízky
| sůl
| pepř
| lžíci rozemnuté dobromysli nebo majoránky
| olivový olej na potírání
| chlebovou placku (pita nebo arabský chléb)
| Na tsatsiki:
| 150 g bílého jogurtu
| 75 g žervé nebo lučiny
| 2–3 utřené stroužky česneku
| olivový olej
| malou skleníkovou okurku
| kopr na dozdobení
Postup přípravy receptu Řecké špízky:
Maso nakrájejte na co nejmenší hranolky – ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých salátů.
Tsatsiki: jogurt rozetřete s lučinou. Okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a česnekem.
Fotky receptu Řecké špízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!