1 červená cibule nakrájená na proužky
| 2-4 limety
| 1,5 kg melounové dužiny
| 250 g sýra feta či balkánu
| 1 svazek zelené petrželky a máty
| 3-4 lžíce oleje
| 100 g vypeckovaných černých oliv
| čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Řecký melounový salát:
1. Cibuli dáme do mísy a zakápneme šťávou z limet, meloun zbavíme případných semínek, nakrájíme na trojúhelníky a přidáme k cibuli, stejně jako meloun nakrájíme a přidáme sýr. 2. Petržel ponecháme vcelku. Pouze oddělíme jednotlivé lístky a spolu s mátovými lístky přidáme k ostatním surovinám do mísy. Přidáme olivy a oliv. olej a vše velmi opatrně promícháme tak, abychom příliš nepoškodili křehký meloun a sýr. Opepříme a podáváme lehce vychlazené. Necháme však dlouho stát, aby meloun nepustil příliš šťávy.
Fotky receptu Řecký melounový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!