Většina kávy na světě se pěstuje mezi obratníkem Raka a obratníkem Kozoroha, na plantážích v Africe a na Arabském poloostrově, Latinské Americe a na Tichomořských ostrovech.Protože v každém z těchto regionů je jiná půda, podnebí a způsoby pěstování, produkovaná káva se chuťově značně liší. Každá káva je jedinečný poklad.
Vyberte si region
pěstování kávy
Severní a Jižní Amerika
Káva je zde zpravidla jiskrná a jemná – je ceněna pro svou jemnou chuť.
Regiony: Organic Shade Grown Mexico; Panama La Florentina; Panama San Benito; Brazil Ipanema Bourbon™; Guatemala Antigua; Bella Vista F.W. Tres Rios® Costa Rica; Columbia Nariño Supremo
Afrika a Arabský poloostrov
Je to kolébka kávy. Ti, kdo mají dobrodružný jazyk, si vychutnají exotickou chuť, která odsud pochází.
Regiony: Kenya; Arabian Mocha Java; Arabian Mocha Sanani; Ethiopia Sidamo
Tichomoří
Káva je bohatá jak s ohledem na historii, tak i pozemské chutě a patří mezi naše nejoblíbenější.
Regiony: Sulawesi; Sumatra; New Guinea Peaberry; Kona
Směsi z různých oblastí
Kombinací kávy z různých regionů mistři pražiči vytvářejí překvapivé nové chutě.
Objev zážitek z kávy – další články na Chytré Ženě:
Počátky a historie kávy
Příběh o pražení kávy
Vaření nejlepší kávy doma
Techniky ochutnávání kávy
Jak se káva pěstuje
Kde nejlepší kávu ochutnat a odborně si nechat poradit? Navštivte kavárny Starbucks. Tuto výbornou kávu nebo čaj Starbucks také získáte exkluzivně jen na kurzech Coffee Break English.
V týdnu od 20. - 26. října 2008 můžete soutěžit nejen o tyto kurzy, ale také o šálky na kávu.