Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rendlíkové hovězí maso s brambory:
brambory
| 1/2 šálku řapíkatého celeru
| 1/2 šálku mrkve
| 1/2 šálku cibule
| 1/2 kg hovězího masa
| na obalení
| 1,5 lžíce hl. mouky
| sůl
Postup přípravy receptu Rendlíkové hovězí maso s brambory:
Maso nakrájíme na menší kostky, obalíme v mouce a orestujeme na oleji. Pak maso zalijme malým množstvím teplé vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Průběžně podle potřeby podléváme vodou.
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev na kolečka, brambory na kostičky a celer na proužky. Odebereme požadované množství. Zvlášť orestujeme na cibulce mrkev, celer, brambory a zalijeme vodou. Vaříme asi 10 minut.
Zeleninu přidáme k téměř měkkému masu a dusíme společně asi 10 minut, až jsou maso i brambory uvařené. Maso ochutíme solí.
Rendlíkové hovězí maso s brambory podáváme s kukuřičným chlebem.
Fotky receptu Rendlíkové hovězí maso s brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!