Vložil: | Lilienb |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Restované čínské nudle s hovězím masem a zeleninou:
250 g čínské nudle
| 500 g hovězí maso
| ústřicová omáčka
| sojová omáčka
| zázvor
| česnek
| olej
| Marináda:
| med,sojová
| omáčka,olej
| Zelenina: papriky, čínské zelí,
| pórek, fazolové klíčky,
| Omáčka:
| 2 lžíce škrobové moučky
| 50 ml vývaru
| sojová omáčka
| ústřicová omáčka
| několik kapek
| sezamového oleje
Postup přípravy receptu Restované čínské nudle s hovězím masem a zeleninou:
Maso nakrájíme napříč vláken na tenké plátky a krátce marinujeme ve směsi ústřicové a sojové omáčky, medu a sezamového (nebo jiného) oleje.
Maso promícháme s marinádou a necháme uležet.
V horké vodě uvaříme čínské nudle.
Stačí krátce je jen povařit - jsou hned měkké, scedíme je a odložíme stranou, nebo vložíme do horké vody asi na 10 minut a pak zchladíme studenou vodou.
Do rozehřáté pánve (např. wok) dáme malé množství oleje pořádně rozehřejeme a pak vložíme marinované maso a prudce při obracení dvěma vařečkami (abychom je nepropíchli) restujeme.
Orestované maso odložíme na misku a do vyprázdněné pánve po snížení teploty přidáme nakrájený česnek a zázvor.
Krátce orestujeme do zlatohněda a přidáváme postupně všechnu vybranou zeleninu.
Nejprve dáme tvrdou papriku, cuketu, kukuřičku, celerovou a koriandrovou nať, pak přidáme hovězí maso a nakonec jemnou zeleninu (klíčky, výhonky) a uvařené nudle.
Úplně nakonec přidáme připravenou sametově hladkou čínskou omáčku.
Vše zamícháme a podáváme.
Fotky receptu Restované čínské nudle s hovězím masem a zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!