Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 1 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Řežábek:
400 g vařeného uzeného masa
| 30 g droždí
| 6 rohlíků
| 6-8 vajec
| 3 stroužky česneku
| podle chuti: mletý pepř, mleté nové koření, majoránka
| 200 g krupice
| mléko a vývar z masa podle potřeby
| sekané natě - pažitka, petrželka, libeček, řebříček, kopřivy
| sůl
| tuk a mouka na pekáč
Postup přípravy receptu Řežábek:
Uvařené uzené maso a rohlíky rozkrájíme na kostičky, přidáme vejce, rozetřený česnek, sekané natě, koření, sůl, vykynutý kvásek z droždí, krupici, podle potřeby trochu mléka a vývaru z uzeného masa. Zaděláme těsto – je tak husté, že v něm stojí vařečka, a necháme na teplém místě kynout. Poté rozetřeme do vymazaného a moukou či strouhankou vysypaného pekáčku a v předehřáté troubě upečeme. Býval tradičním velikonočním pokrmem.
Fotky receptu Řežábek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!