Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Řezaná krkovice:
10 plátků sýra
| 150 g žampiónů
| 1 kg vepř. krkovice
| marináda
| 2 lžíce citr. šťávy
| 3 lžíce hořčice
| 1 lžíce medu
| 2 lžíce oleje
| 4 lžíce bílého vína
| 1,5 lžičky soli
| na potření
| 2 lžíce oleje
| náplň
| 10 plátků uzeného masa
Postup přípravy receptu Řezaná krkovice:
Připravíme si marinádu. Suroviny na marinádu smícháme v misce.
Na náplň potřebujeme uzené, sýr i žampiony nakrájené asi na 2 mm široké plátky.
Krkovici nakrájíme na 1,5 cm široké plátky, které však nedokrojíme do konce. Do zářezů i do masa vetřeme marinádu. Krkovici zabalíme do alobalu a necháme v lednici uležet asi 24 hodin.
Druhý den do každého řezu vložíme plátek uzeného, plátek sýra a plátky žampionů. Krkovici pomažeme olejem a pevně zabalíme do alobalu, aby nevytékala při pečení šťáva. Řezanou krkovici dáme do rozehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 2 hodiny. Na posledních 20 minut alobal rozstřihneme a krkovici necháme opéct, aby se utvořila pěkná kůrka.
Řezanou krkovici podáváme s přílohou podle chuti. Řezanou krkovici můžeme podávat i studenou.
Fotky receptu Řezaná krkovice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!