2 cibule
| 3 rajčata
| 100 g morku
| 4 lžíce oleje
| 4 řezy z nízkého roštěnce po 200 g
| 2 lžíce soli
| 2 lžíce čerstvě mletého pepře
| 10 perlových cibulek z konzervy
| 2 lžíce másla
| 3 lžíce nasekané petrželové natě
Postup přípravy receptu Řezy Cavour:
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. V malém hrnci přivedeme k varu trochu osolené vody. Morek nakrájíme na 4 stejné plátky, dáme do síta a ponoříme do vroucí vody asi na 3 minuty, vyndáme a necháme vychladnout. Kolečka cibule opečeme dozlatova na 1 lžíci rozehřátého oleje, přidáme nakrájená rajčata a dusíme 5 minut. Na zbylém oleji opékáme řezy z každé strany 3 minuty, odložíme na vyhřátý talíř, osolíme a opepříme. Ve výpeku ohřejeme perlové cibulky. Morek a cibulky narovnáme na řezy a přidáme směs cibule a rajčat. Polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasekanou petrželovou natí!
Fotky receptu Řezy Cavour:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!