500 g hub (hřiby a hřibovité houby)
| 30 g másla
| 400 g máslového těsta (280 g mouky, 180 g tuku, 2 žloutky, 1 lžíce mléka, citrónová kůra)
| 1 bílek
| sůl
Postup přípravy receptu Řezy z jemného těsta:
Jemné máslové těsto rozdělíme na stejně tenké plátky. Mezi tři vložíme usekané na másle podušené houby. Na to přehodíme čtvrtý plát. Potřeme bílkem a celé pečeme. Po upečení se vše rozdělí na podlouhlé řezy. Podáváme teplé k žampiónům a k zelenému hrášku. Příprava máslového těsta: Tuk rozdělíme a vmícháme do mouky. Do dolíčku v mouce přidáme žloutky, mléko a citrónovou kůru. Těsto zpracujeme v bochánek, který necháme utuhnout.
Fotky receptu Řezy z jemného těsta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!