Postup přípravy receptu Řezy ze svíčkové po myslivecku:
Příprava masa:
Na porci podáváme zpravidla 2 řezy. Asi 3 dny před úpravou řezy jemně naklepeme, opepříme, po obvodu ovážeme nití tak, aby měly původní tvar, potřeme olejem a necháme proležet. Před podáváním je zprudka opečeme po obou stranách pod grilem nebo na rozpáleném oleji na pánvičce. Maso osolíme, odstraníme nitě a hned podáváme s teplou omáčkou.
Příprava omáčky:
Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, sůl a vaříme 10 minut. Na rozehřátém oleji podusíme na tenké plátky nakrájené žampióny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme dále. Potom olej slijeme, žampiony zalijeme vínem a dusíme, až se polovina tekutiny odpaří. K žampiónům přilijeme omáčku a vše dusíme ještě 6 minut. Těsně před podáváním vmícháme zbylé máslo, petrželku a pažitku.