Použité suroviny receptu Řízek s omáčkou a sázeným vejcem:
4 ks vepřového (kotleta, kýta)
| sůl
| pepř
| hladká mouka
| 1 masox
| 4 vejce
| 1/4 l vody
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Řízek s omáčkou a sázeným vejcem:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme.
Omáčka:Do 1/4 l vroucí vody přidáme 1 masox a uděláme vývar. Opečené maso vyjmeme, do výpeku vsypeme lžíci hladké mouky, podlijeme vývarem a povaříme.
Na hotové maso upravíme sázená vejce a přelijeme omáčkou.
Podáváme s opečenými nebo vařenými brambory.
Fotky receptu Řízek s omáčkou a sázeným vejcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!