Použité suroviny receptu Řízek v sýrovo-mrkvovém obalu:
200 g mrkve
| 150 g sýra
| 4 vepřové řízky
| 2 lžíce přepuštěného másla
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 bílek
| 4 plátky uzeného prorostlého bůčku
| 3 lžíce vinného octa
| 2 lžíce oleje
| 150 g polního či hlávkového salátu
| 4 středně velká rajčata
Postup přípravy receptu Řízek v sýrovo-mrkvovém obalu:
Omytou mrkev oškrábeme a spolu se sýrem ji nahrubo nastrouháme.
Řízky opláchneme, osušíme a na másle opečeme asi 1 minutu z každé strany. Osolíme, opepříme a jednu stranu poprášíme moukou.
Mrkev, 3/4 strouhaného sýra a bílek smícháme dohromady. Opět opepříme.
Pomoučněnou stranou pak řízky naskládáme na plech, navrstvíme na ně sýrovo-mrkvovou směs. Posypeme zbylým strouhaným sýrem a vše poklademe bůčkem. Vše zapékáme v předehřáté troubě (200 °C) přibližně 15 minut.
Mezitím si připravíme zálivku Vinaigrette: Okořeníme ocet solí, pepřem a přimícháme olej. Salát důkladně očistíme, opereme a vytřepeme přebytečnou vodu. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše smícháme se zálivkou. Servírujeme potom společně řízkem na jednom talíři.
Fotky receptu Řízek v sýrovo-mrkvovém obalu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!