Máslo rozpustíme a krátce na něm osmahneme rýži basmati. Přilijeme 400 ml osolené vody a rýži dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
Limety omyjeme horkou vodou a osušíme. Jednu limetu oloupeme a kůru nakrájíme na tenké nudličky. Šťávu vymačkáme. Druhou limetu nakrájíme na tenké dílky.
Mango oloupeme. Dužinu odřízneme od pecky v dílcích a rozkrájíme na kostičky. Mango opékáme asi 2 minuty na 1 lžíci másla, vyjmeme, přikryjeme a udržujeme v teple.
Řízky omyjeme a dobře osušíme. Osolíme a opepříme. Opékáme je na rozehřátém oleji po každé straně asi 5 minut. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
Výpeček ze smažení řízků rozředíme jablečným octem a necháme přejít varem. Pak vmícháme med, limetovou kůru a zázvor a asi 2 minuty povaříme. Přidáme limetovou šťávu, krátce prohřejeme, vložíme řízky a necháme povařit na mírném ohni.
Řízky s medovou omáčkou, mangem a rýží rozdělíme na předehřáté talíře. Podáváme zdobené limetovými dílky
Fotky receptu Řízky s medovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!