Na marinádu smícháme víno s 3 lůžícemi oleje. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a smícháme s citrónovou šťávou, rozmarýnem, solí a pepřem. Vše vmícháme do oleje s vínem. Řízky marinujeme ve směsi 30 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme a ve 2 lžících rozpáleného oleje necháme zesklovatět. Ochutíme rajským protlakem, strouhaným ovčím sýrem, oříšky, solí a pepřem.
Krůtí řízky vyjmeme z marinády, necháme okapat a na rozpáleném grilu je pečeme z každé strany 5 minut. Nakonec je osolíme. Na každý řízek dáme po 1 lžíci sýrové směsi a pečeme další 4 minuty. Lze ozdobit lístky libečku.
Fotky receptu Řízky s rajskou čepičkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!