Vložil: | Kamika78 |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![6.19/10, hlasovalo 32 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.19/10, hlasovalo 32 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.19/10, hlasovalo 32 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.19/10, hlasovalo 32 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.19/10, hlasovalo 32 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.19/10, hlasovalo 32 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.19/10, hlasovalo 32 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.19/10, hlasovalo 32 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.19/10, hlasovalo 32 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 32 |
|
|
Použité suroviny receptu Rizoto pomodori:
2 cibule
| 5 lžic oleje
| 3 rajčata
| 250 g kulatozrnné rýže
| 500 g rajčatové šťávy
| špetka soli, pepře, oregana
| 100 g nastrouhaného ementálu
Postup přípravy receptu Rizoto pomodori:
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Necháme ji na rozpáleném oleji zesklovatět. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, opláchneme pod studenou vodou a zbavíme je slupky, rozkrájíme na čtvrtiny a odstraníme vnitřky se zrníčky. Poté rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme společně s cibulí. Rýži opláchneme, přidáme ji do hrnce a krátce orestujeme. Přilijeme trochu rajčatové šťávy a vývaru, vše dochutíme solí, pepřem a oreganem. Uvedeme to do varu apak vaříme na mírném plameni. Jakmile se tekutina vyvaří, přilijeme opatrně zbytek rajčatové šťávy a vývaru. Rizoto necháme asi 25 dojít, aby získalo krémovou konzistenci. Do rýže vmícháme sýr a vše společně znovu ještě jednou ohřejeme.
Fotky receptu Rizoto pomodori:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!