Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rizoto s arašídy:
1 střední pórek
| 1 velká červená paprika
| 400 g kuřecích prsou
| olej na smažení
| 300 g rýže
| sůl
| pepř
| asi 1,2 litru drůbežího vývaru
| 200 g sterilované (nebo také mražené) kukuřice
| 60 g nesolených arašídů
| 60 g strouhaného sýra (typu parmazán, případně jiného pikantního sýra)
| 2 naťové cibulky
Postup přípravy receptu Rizoto s arašídy:
Pórek a papriku očistíme a opláchneme. Pórek pokrájíme na kolečka, papriku na kostičky. Kuřecí prsíčka očistíme, omyjeme a maso pak nařežeme na co nejjemnější nudličky nebo na čtverečky. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a osmahneme na něm pórek s paprikou. Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho. Když maso zbělá, vsypeme rýži. Za stálého míchání ji smažíme (krátce, pouze asi jednu minutu). Vše nakonec osolíme a opepříme. Po částech přiléváme vývar a za stálého míchání vaříme přibližně 20 minut. Když je rýže měkká, vmícháme kukuřici a arašídy. Vše společně prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a odstavíme. Jednotlivé porce posypeme sýrem a nasekanou cibulkou.
Fotky receptu Rizoto s arašídy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!