Použité suroviny receptu Rizoto s gorgonzolou a roketou:
350 g rýže
| 1 cibule
| 60 g olivového oleje
| 1 l zeleninového nebo masového vývaru
| 1/2 sklenice bílého vína
| 40 g másla na dochucení
| 150 g gorgonzoly nebo nivy
| sůl
| 1 svazek čerstvé rokety
Postup přípravy receptu Rizoto s gorgonzolou a roketou:
Cibuli nakrájíme nadrobno. Zahřejeme olej, cibuli na něm osmahneme a přisypneme důkladně omytou rýži, kterou chvíli restujeme, až rýže zprůhlední. Poté ji přelijeme kvalitním bílým vínem a necháme pomalu odpařit. Podléváme po dávkách vývarem, ale tekutina nesmí rýži překrývat. Za stálého míchání vaříme doměkka - asi 20 minut. Sýr rozmělníme vidličkou s trochou teplé vody nebo smetany na kašičku a společně s roketou a máslem vmícháme do hotové rýže. Podle druhu sýru pokrm dosolíme a podáváme. Hotové rizoto nesmí být suché.
Fotky receptu Rizoto s gorgonzolou a roketou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!