Použité suroviny receptu Rizoto s kuřecími játry, vínem a houbami:
hrst sušených hub
| 1 cibule malá
| 30 g angl. slaniny
| 4 str. česneku
| 150 ml bílého vína
| 150 g rýže
| 300 g kuřecích jater
| 4 lžíce steril. hrášku
| sů a pepř
| rajčata a petrželka
| máslo
| parmazán
| vývar
| olej
Postup přípravy receptu Rizoto s kuřecími játry, vínem a houbami:
Namočené houby povaříme doměkka. Játra nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Petrželku usekáme. Česnek nakrájíme na plátky. Rýži vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme okapat.
Na malém množství másla opečeme malé kousky jater doměkka. Opepříme, osolíme a odložíme stranou.
Na oleji rozškvaříme slaninu, na které zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rýži a vše zprudka restujeme asi 5 minut. Potom přilijeme bílé víno a mícháme tak dlouho, dokud se neodpaří. Takto připravenou rýži podlijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem a zvolna dusíme doměkka.
Do připravené rýže vmícháme měkká játra a okapaný sterilovaný hrášek. Směs prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Pokrm podáváme sypaný sýrem. Zdobíme usekanou petrželkou a rajskými jablíčky.
Fotky receptu Rizoto s kuřecími játry, vínem a houbami: