400 g italské kulatozrnné rýže
| 350 g lišek
| 1 - 2 cibule
| 120 g másla
| 120 g pancetty
| 120 ml smetany ke šlehání
| 2 l vývaru
| 160 g parmezánu
Postup přípravy receptu Rizoto s liškami:
V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme lišky (nakrájené na větší kusy, menší necháme vcelku) a polovinu množství pancetty nakrájené na nudličky a ještě chvíli restujeme. Přisypeme rýži a opékáme ji, dokud není lesklá a zrnka nezprůsvitní.
Zalijeme vývarem a necháme vařit na malé teplotě asi 20 minut bez míchání. Po patnácti minutách přilijeme smetanu a lehce promícháme. Hotová rýže musí být al dente a rizoto spíš řidší. Na závěr přidáme zbytek pancetty, který jsme mezitím opekli na pánvi a jednotlivé porce sypeme strouhaným parmezánem.
Fotky receptu Rizoto s liškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!