Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Rizoto s vínem, citronem a parmezánem:
1 nakrájená cibule
| 1 sáček rýže
| 3 stroužky česneku
| 1 špetka cukru, soli a pepře
| dle chuti: nastrouhaný parmezán
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 sklenice suchého bílého vína
| 1/2 l bujonu
| z 1 citronu šťáva
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Rizoto s vínem, citronem a parmezánem:
Olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli a česnek. Za stálého míchání osmahneme dozlatova. Přidáme rýži a smažíme, dokud nezesklovatí. Pak vlijeme polovinu vína a tolik bujonu, aby rýže byla ponořena, a dusíme na mírném ohni. Během dušení doléváme bujon, přidáme také citronovou šťávu, sůl, cukr, pepř a druhou polovinu vína. Když je rýže měkká, přimícháme máslo a parmezán.
Fotky receptu Rizoto s vínem, citronem a parmezánem:
Fotky vložil: Vlamape,cudovluc