Použité suroviny receptu Rizoto ze dvorku naší babičky:
400 g rýže
| dle chuti: sůl
| 150 g kuřecích srdíček
| 150 g drůbežích žaludků
| 150 g krůtích prsíček
| 200 g slepičích nebo kuřecích křídel
| dle chuti: mletý pepř a vegeta
| 70 g celeru
| 100 g másla
| 0,5 dl bílého vína
| 1 cibule
| 2 rajčata na ozdobu
| 50 g másla
| 180 g čerstvých fazolových lusků
Postup přípravy receptu Rizoto ze dvorku naší babičky:
Drůbeží křídla dáme vařit do osolené vody společně s cibulí, srdíčky a žaludky. Postupně vybíráme měkké maso. Ve větším množství vody uvaříme rýži a po 10 minutách ji scedíme a propláchneme. Krůtí prsíčka nakrájíme na kostičky a podusíme na strouhaném celeru a cibuli s kouskem másla. Zastříkneme vínem a dodusíme. Přidáme měkká obraná a posekaná křídla, žaludky pokrájené na kostičky a kousky srdíček. Vše promícháme s rýží a dochutíme pepřem, vegetou, sekanou petrželkou. Ozdobíme kousky nakrájených rajčat a jako přílohu podáváme mírně osolené fazolové lusky.
Fotky receptu Rizoto ze dvorku naší babičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!