Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 160 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Roastbeef na pepři s pomerančovou omáčkou:
1 kg roštěnce
| mouka
| hořčičný prášek
| sůl
| 150 ml červeného vína
| barevný pepř
| Na omáčku:
| 3 pomeranče
| 1 lžička medu
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce koňaku
| sůl, pepř
| bylinky (tymián, bazalka, máta, ...)
Postup přípravy receptu Roastbeef na pepři s pomerančovou omáčkou:
Smícháme mouku s hořčičným práškem a solí. Omyté a osušené maso ze všech stran dobře potřeme touto směsí a necháme 5 minut stát.
Potom maso vložíme do pekáče a podlejeme vodou i vínem. Pečeme 60 - 120 minut. Během pečení maso podléváme výpekem. Dvacet minut před dopečením přidáme kuličky barevného pepře.
Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme šťávu z pomerančů a med, zaprášíme moukou, zalijeme koňakem a dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a vmícháme nasekané bylinky.
Fotky receptu Roastbeef na pepři s pomerančovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!