Použité suroviny receptu Rokforové chlebíčky s hruškou:
6 krajíčků veky
| Na pomazánku:
| 1 menší hruška o váze asi 100 g
| šťáva z poloviny citronu
| 100 g sýra s modrou plísní, nahrubo nastrouhaného
| 4-5 lžic žervé nebo lučiny
| 4-5 lžic pomazánkového másla
| případně špetka cukru
| Na ozdobu:
| rozpůlené vlašské ořechy
| kousky sýra s modrou plísní
Postup přípravy receptu Rokforové chlebíčky s hruškou:
1. Hrušku nakrájejte na drobné kousíčky a pokapejte citronovou šťávou; ovoce pak nezhnědne. V misce promíchejte plísňový sýr, žervé či lučinu a pomazánkové máslo. Spojte s hruškami a podle potřeby dotáhněte špetkou cukru.
2. Potřete chlebíčky pomazánkou a ozdobte vlašskými ořechy a sýrem.
Šťavnatá hruška
Odolejte pokušení hrušku nastrouhat – pustila by moc šťávy. Raději ji nakrájejte nožem na malinké kousíčky. Pokud by z ní i přesto vyteklo příliš mnoho tekutiny, trochu odlijte.
Fotky receptu Rokforové chlebíčky s hruškou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!