Použité suroviny receptu Roláda s houbovou nádivkou:
1 velký tenký plát hovězího krku (1kg)
| 200 g žampiónů
| 100 g prorostlé slaniny
| 3 lžíce oleje
| 1 cibule
| půl lžíce sušeného tymiánu
| špetka soli
| 1 lžíce hořčice
| špetka pepře
| 1/4 l horkého masového vývaru (instant)
| 1/8 l smetany
| 1 lžíce maizeny
Postup přípravy receptu Roláda s houbovou nádivkou:
Maso naklepeme na tenko. Očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Slaninu nakrájíme a osmáhneme na 1 lžíci oleje, přidáme žampiony a 3 minuty opékáme, potom odstavíme. Oloupanou cibuli nakrájíme a přidáme tymián, hořčici, sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Smícháme a natřeme na maso. Přidáme 2/3 žampiónů, maso srolujeme a ovážeme nítí. Roládu ze všech stran prudce opečeme ve zbylém oleji. Přilijeme asi polovinu vývaru a pod pokličkou dusíme asi 1-1 1/2 hodiny, občas podlijeme vývarem a roládu obrátíme. 5 minut před koncem přidáme zbytek žampiónů a smetanu. Omáčku zahustíme rozkvedlanou maizenou v troše studené vody. Podáváme s haluškami.
Fotky receptu Roláda s houbovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!