Postup přípravy receptu Roláda z bůčku plněná hráškem:
Nemáte-li zkušenosti s úpravou masa na roládu, požádejte o to řezníka. Je to nejjednodušší a vyhnete se případnému zklamání. Pro přípravu jídla na fotografii byl použit plát vepřového bůčku. Připravený plát masa osolíme a opepříme, po vnitřní straně ho tence potřeme plnotučnou hořčicí. Rohlík si nakrájíme na kostičky a povlažíme mlékem. Po chvíli ho rozmačkáme vidličkou, přidáme dva žloutky, nakrájenou anglickou slaninu, nahrubo nastrouhaný sýr, hrášek (zmražený předem trochu povaříme), trochu soli, muškátového oříšku a pepře. Bílky ušleháme a lehce zamícháme do směsi na plnění rolády. Směs rozetřeme rovnoměrně na maso a roládu pevně zavineme. Okraje připevníme jehlami nebo roládu ovineme silnější nití. Na pánvi si rozpálíme olej a roládu po všech stranách rychle opečeme. Potom ji přemístíme do pekáče, výpek z pánve zředíme trochou teplé vody a roládu jím podlijeme. Dále ji pečeme v troubě. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.