Postup přípravy receptu Roláda z kachny s vinnou omáčkou:
Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Krk, nohy a křídla odsekneme. Kachnu na hřbetě podél páteře rozřízneme a pomocí nože sejmeme maso ze žeber. Stehna vykostíme a plát masa solíme. Vepřové maso jemně nameleme, smícháme se žloutkem, okořeníme, osolíme, přidáme smetanu a dobře promícháme. Žampiony očistíme, nakrájíme na^kousky, podlijeme je lžící vody a na pánvi podusíme. Šunku, slaninu a játra nakrájíme na kousky. Všechno vmícháme do masové směsi a dáme vychladit. Vychladlou směsí potřeme připravený plát masa z kachny. Zabalíme jej jako roládu, upevníme provázkem, dáme na pekáč, podlijeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za občasného přelévání vypečenou šťávou, podlévání vodou a obracení upečeme dozlatova. Poté roládu vyjmeme, tuk slijeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a povaříme. Do omáčky přidáme kečup, víno a citrónovou šťávu a ještě krátce povaříme. Z rolády odstraníme provázek, plněnou kachnu nakrájíme na porce a při podávání přeléváme procezenou omáčkou. Podáváme s opékanými brambory, bramborovými kroketami nebo bramborovou kaší.