1 mrkev
| sůl
| pepř
| 4 zavařené okurky
| 4 hovězí rolády (po 150 g)
| 1 lžíce hořčice
| 4 plátky slaniny
| 3 lžíce oleje
| 75 ml červeného vína (nebo o 75 ml více vývaru)
| 250 ml vývaru
| 100 ml smetany
Postup přípravy receptu Rolády s omáčkou:
Mrkev oloupeme a nakrájíme ji s okurkami na tenké proužky. Maso omyjeme a dobře osušíme. Osolíme a opepříme, jednu stranu potřeme hořčicí. Obložíme mrkví, okurkou a plátky slaniny, zarolujeme a upevníme párátky. Zahřejeme olej a rolády na něm ze všech stran opečeme. Zalijeme vývarem a vínem a vaříme 75-90 minut na mírném ohni. Vyjmeme a uchováme v teple. Výpek povaříme, vmícháme smetanu, trochu povaříme, osolíme a opepříme. Na chvíli přidáme i rolády. Podáváme s bramborami posypanými petrželkou.
Extra tip: Do omáčky můžeme přidat trochu sušených hub.
Fotky receptu Rolády s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!