Použité suroviny receptu Rostbíf s česnekovou omáčkou:
1 kg roštěnce vcelku
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sůl
| Na česnekovou omáčku potřebujeme:
| 1 jogurt
| 2 stroužky česneku
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Rostbíf s česnekovou omáčkou:
Roštěnec důkladně odblaníme. Natřeme olejem, osolíme a dáme do chladničky odležet. Roštěnec z obou stran prudce opečeme a vložíme do předehřáté trouby na cca 200 °C. Doba pečení je závislá na jakosti masa, síle a intenzitě tepelného zdroje. Maso je v nákroji uvnitř růžové a šťavnaté. Nesmí být propečené, ani v jádře syrové. Rostbíf necháme vychladnout a krájíme na plátky.
Postup přípravy česnekové omáčky: Kelímek jogurtu smícháme s utřenými stroužky česneku, osolíme a opepříme.
Fotky receptu Rostbíf s česnekovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!