Vložil: | lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rostbíf se zelenou omáčkou:
1 kg rostbífu
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 lžíce oleje
| 4 vejce
| 1 žloutek
| 300 g zakysané smetany
| 3 lžíce oleje
| dle chuti: šťáva z poloviny citrónu
| 2 lžíce octa
| 1 lžíce hořčice
| 150 g směsi bylin (pažitka, petrželka, kerblik, kopr)
Postup přípravy receptu Rostbíf se zelenou omáčkou:
Předehřejeme troubu na 150 stupňů. Rostbíf opláchneme a osušíme, vetřeme sůl a pepř. Opečeme na 3 lžících oleje.
Plech potřeme 1 lžící oleje, vložíme maso a pečeme v troubě asi 25 minut. Zabalíme do alobalu a necháme odležet.
Vejce uvaříme natvrdo, poté je prudce zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Žloutek dobře promícháme se zakysanou smetanou. Po kapkách přidáváme olej. Ochutíme citrónovou šťávou, octem, hořčicí a osolíme. Byliny posekáme. Spolu s vejci vmícháme do zakysané smetany. Rostbíf pokrájíme na plátky a podáváme se zelenou omáčkou.
Fotky receptu Rostbíf se zelenou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!