Použité suroviny receptu Roštěná na houbách - recept pro pomalý hrnec:
4 plátky libového hovězího masa
| 100 g žampiónů
| 1 cibule
| 250 ml smetany ke šlehání
| 1/2 kostky hovězího bujónu
| hladká mouka na obalení
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Roštěná na houbách - recept pro pomalý hrnec:
Plátky hovězího masa opláchneme, osušíme, po obvodu na několika místech nakrojíme a z obou stran naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vložíme je do keramické nádoby pomalého hrnce a přidáme žampióny. Dále přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozdrobíme půl kostky hovězího bujónu a vše zalijeme smetanou ke šlehání. Dobře promícháme. Roštěnky můžeme před dušením v pomalém hrnci i zprudka opéci z obou stran na pánvi v oleji, aby získaly barvu. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni asi 8 hodin nebo na II. stupni 4 - 5 hodin.
Fotky receptu Roštěná na houbách - recept pro pomalý hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!