Použité suroviny receptu Roštěná na kaparech, sardelové pastě a víně:
50 g cibule
| 4 plátky roštěnky
| 1 lžíce kaparů
| olej
| 3 lžíce vína
| sardel. pasta
| celé kapary, petrželka
| sůl a pepř
| vývar a jíška
Postup přípravy receptu Roštěná na kaparech, sardelové pastě a víně:
Plátky roštěnek na okrajích několikrát nařízneme a naklepeme. Potom je lehce potřeme sardelovou pastou a opepříme. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, zprudka na něm z obou stran maso opečeme. Potom roštěnky vyjmeme a do výpeku přidáme cibulku. Lehce orestujeme a vrátíme maso. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni podusíme, dokud nepustí šťávu. Teprve nyní přilijeme vývar, víno a přidáme nasekané kapary. Dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit hotovou jíškou a přisolit.
Roštěnky zdobíme petrželkou a celými kapary.
Fotky receptu Roštěná na kaparech, sardelové pastě a víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!