Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Roštěná na ruský způsob:
4 plátky hovězí roštěné
| sůl
| pepř
| 4 lžíce oleje
| 80 g uzené slaniny
| 1 lžíce polohrubé mouky
| 400 g brambor uvařených ve slupce
| 50 g másla
| 4 lžíce sterilované červené řepy-nudličky
| 4 lžíce jemně nastrouhaného křenu
Postup přípravy receptu Roštěná na ruský způsob:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme dvěma lžícemi oleje a necháme asi hodinu odležet v chladničce. Na zbylém oleji osmahneme dokřupava plátky slaniny a vyjmeme. Pak na stejném oleji orestujeme plátky masa. Mírně podlijeme a pod poklicí dusíme doměkka. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a na másle osmažíme dorůžova. Brambory rozdělíme na talíře a na ně položíme plátky měkkého masa. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, krátce povaříme a vložíme do ní prohřát plátky slaniny. Pak je položíme na maso a přelijeme omáčkou. Ozdobíme okapanou řepou a lžičkou křenu.
Fotky receptu Roštěná na ruský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!